banner
TeSzedd tisztító túra

A 2019-es évben egyesületünk csatlakozott az országos Te Szedd akcióhoz. Az esemény céljául a Kaposvár-Toponár zártkerti területeket megtisztítását tűztük ki célul, azonban a Horgász egyesület nagyszerű munkájának köszönhetően a part menti területeken nem lett volna mit szedni. Ezért döntöttünk úgy, hogy az eddig elhanyagolt Aszalói utat kíséreljük meg tisztába tenni.
Az előzetes terepfelméréskor már kiderült, hogy nem lesz egy egyszerű vállalkozás. Ekkor még nem tudtuk, hogy milyen kemény célt tűztünk ki magunk elé.

A kitűzött napon reggel a Toponári temető mellett gyülekezett a kis csapatunk. A résztvevők között megjelentek a Munkácsy Mihály Gimnázium diákja, a hetesi iskola diákjai és tanáruk, az egyetemről több hallgató, a Videoton cégtől több dolgozó, egyesületi tagjaink, kertbarát tagjaink és több önkéntes is. 39 fő jelent meg tettre készen felhívásunkra.

A rövid tájékoztató után nagy lelkesedéssel álltunk neki a munkának. A gyerekek kifejezetten élvezték, hogy játék közben tehetnek közösségünkért és a természetért. Az akció 2 órájának leforgása alatt 92 zsákot töltöttünk meg háztartási jellegű hulladékkal. Sajnálatos módon a nem várt mennyiségű szemét gyűjtése hamar kifárasztotta a résztvevőket ezért a kitűzött táv feléig sikerült eljutnunk.
A megfáradt csapatot egy helyi egyesületi tag párosunk fogadta az út menti hétvégi telkükön frissítővel és egy kis harapnivalóval.

A pihenés után megvártuk a Horgász egyesület furgonját, amivel összeszedtük a megtöltött szemeteszsákokat és a kijelölt helyszínre szállítottuk. Ez a munka még további 2,5 órát vett igénybe a még ott maradt önkéntesekkel.
Végül bebizonyosodott, hogy a TeSzedd mozgalom 30, a város 30 szemeteszsákja nem volt elegendő még úgy sem, hogy további 40 zsákot biztosított egyesületünk.

Ez úton is szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek a segítséget és várunk mindenkit a következő alkalomra is.

Az eseményen készült képeket ide kattintva tekinthetik meg.

Az eseményről az M1 híreiben is kaptunk figyelmet. A videóban 23:25-től vagyunk megtalálhatóak. Ezt ide kattintva érhetik el.